ВИДАКОВИЋ ЗВОНИМИР

СТРКИ

Рођен је 30.децембра 1961.године у Прокупљу. Основну школу и гимназију завршио је у Прокупљу. Студирао је на Економском факултету у Нишу. Фудбал је почео да игра у подмлатку Топличанина. Био је јуниор када је обукао дрес првотимци. Голобрад, танушан, лаког корака, зачуђујуће вештине, вихорски брз, један од имена генерације за коју се везују највећи успеси Топличанина.

Каријеру је почео као либеро, а завршио као центарфор. Стрки је знао да узбурка навијаче својим играма, головима и виртуозношћу. Играч у коме су сједињене све особине доброг навалног играча. Висок, снажан, стабилан, изузетно прецизан са шутем који је често доносио преокрет у игри. Са лаковом се кретао по терену, освајао простор маштовито, елегантно, са потпуном контролом допте. Одушевљавао је гледаоце својим умећем у постизању голова. Стрка је поседовао све што се тражило од играча модерног фудбала. Тимулу првог стрелца Српске лиге освојио је у сезони 1988/1989 године, а у сезони

1991/1992 године са 19 постигнутих голова био је у врху стрелаца Треће савезне лиге.

Круна каријере као голгетера била је 1992/1993. године када је са постигнутих 30 голова

био најбољи стрелан свих лига и као капитен увео ФК „Топличанин” у Другу лигу, где се

такмичио у сезони 1993/1994. године.

Стрки је апсолутни рекордер Топличанина, по броју одиграних утакмица. Облачно је дрес Топличанина око 500 пута и постигао рекордних близу 200 голова.

Изабран је у идеалан тим Топличанина свих времена, на месту центарфора. Играо jе у Жупи и Косаници, где је завршио своју фудбалску каријеру.

По завршетку играчке каријере 1995. године почиње са бављењем тренерским послом као помоћни тренер у ФК „Топличанин“. Тренерску школу је завршио у Нишу на Филозофском факултету и добио звање тренера фудбала.

Од сезоне 1997/1998.године ради као Шеф стручног штаба у ФК „Топличанин”, а у сезони 1999/2000 године као првак Јужноморавске зоне уводи клуб у Српску лигу, где је са успехом играо и 2000/2001. године освојили четврто место. Функцију спортског директора клуба преузима 2008/2009. године. Такмичарске 2014/2015.годину поново преузима функцију тренера и из Топличке окружне лиге кроз барам га уводи у зону Запад где и сада наступа.

Поред активног тренерског посла ради по уговору у ФСС као координатор базичног фудбала за Топлички округ.

Својим радом је дао велики допринос популаризацији фудбала и омасовљењу истог. Као дугогодишњи фудбалски радник награђиван је као спортиста града 1993. године, а 1999. године као најбољи тренер града Прокупља.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com