БАЊАЦ ЗОРАН

БАКА

Рођен је 10. априла 1950.године у Прокупљу. Основну и средњу Техничку школу завршио је у Прокупљу. Дипломирао је и Филозофском факултету у Нишу, група за физичко васпитање – рекреација. Спорт је заволео још од малих ногу. Почео је са гимнастиком, играо је стони теле

и рукомет, а највећи успех постигао је у фудбалу.

Играо је на месту левог халфа. Ас, онај најбољи, прави, један из генерације најзаслужнијих за највећи успех Топличанина. Волео је надигравање, изразити играч одбрамбеног дела терена, скоро идеалне физичке конституције, бриљантан у постављању и кретању по терену. Добри познаваоци фудбалске игре говоре, да је његова игра, била дотерана добром техником а маштовитом елеганцијом додавања.

Волео је надигравање и знао да учествује у свим акцијама које иду ка гал противника, а које су завршавале поготком. Прецизан је у додавању лопте суиграчу. Бир је члан Аматерске репрезентације Србије. Играо је у дресу Топличанина, Мајданпека, Новог Сада, Дубочице и Нишког Железничару. Изабран је у идеални тим Топличанина свих времена. Стандардан је члан фудбалске репрезентације Југославије – ветерани, које је одиграо 45 утакмица.

Добитник је више Друштвено-спортских признања. По завршетку фудбалске каријере као тренер омладинске школе фудбалског клуба Топличанин.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com