ŽOK Topličanin

2002-ga je godina osnivanja Zenskog Odbojkaskog Kluba “Toplicanin”. Osnovanje kluba u mnogome je pomogla prof.Slavica Zlatanovic bez koje klub nebi postojao. Prvi treninzi su odrzani u fiskulturnoj sali Tehnicke skole “15 maj”. Godinu dana nakon osnivanja, klub je poceo da se takmici u leskovakoj ligi. Sada, nakon 9 godina, klub ima mnogo vise clanova koji svojim trudom i zalaganjem jacaju ekipu. Danasnji Zenski Odbojkaski Klub, na celu sa trenerom Nemanjom Markovicem, takmici se u Trecoj medjuokruznoj ligi, i kako se cini, put ka drugoj ligi u skorije vreme ce biti otvoren. To je pravi dokaz da i pored teskih finansiskih uslova klub napreduje, gde je i volja na iskusenju, sto mi savladavamo. U toku sezone, koja pocinje oktobra, a zavrsava se aprila, nas klub svakog vikenda igra utakmice, kako protiv jacih, tako i protiv slabijih ekipa. Neke od njih su klubovi iz Leskovca, Vranja, Surdulice,Kursumlije, Vlasotinca i Bujanovca. Za ostvarivanje dobrih rezultata na utakmicama cetiri puta nedeljno treniramo u sportskoj hali “Dr. Zoran Djindjic”.

Talenat je univerzalan dar,ali potrebno je mnogo hrabrosti da se iskoristi.Važan je put,vera,volja da se do cilja stigne.Verujemo,jer vera je volja koja je sama po sebi jedina snaga.Zato se na treninzima trudimo da damo svoj maksimum koliko god je moguce, i da vezbe zadate od strane terenera odradimo sto bolje. Pored ozbiljnosti na treninzima i bodrenja ekipe, ne zaboravljamo da gajimo prijateljstvo i van terena ,kako medjusobno,tako i sa trenerom.

Uvek postoji novi vrh koji treba osvojiti,tako da i mi imamo cilj: odlazak u visi rang. Na svakom treningu se trudimo da budemo bliže ostvarenju naseg sna, jer, ne postoje snovi koji nemaju sanse da postanu stvarni, samo treba malo vere, jer sve to poželimo, i možemo !.Ne postoje prepreke na nasem putu, nista sto nasa vera, snaga i ljubav ne mogu preci. Mozemo doci do svetla na kraju tunela, sve dok imamo NAS TIM.

Sama borba da stignemo do cilja nas ispunjava,dovoljna je, jer znamo da nas pravi trenutak ceka.Iako ljudi nikada nisu zadovoljni ni sa cim, ako imaju malo, zele mnogo, ako imaju mnogo zele vise, a nisu u stanju da se u tom smisli potrude. Mi jesmo. Zato sto shvatamo da pobeda ne lezi samo u pobedi ,vec u mogucnosti da imamo san ,sposobnost da naucimo vise Sposobnost da pogledamo jedna drugu i sa sigurnoscu kazemo : “Ne plasi se da budes najbolja ,uspeh pripada jakima”, a mi to i jesmo, zajedno radimo na snovima, jer , pobednici nisu sami.

https://zoktoplicani.blogspot.com/

https://www.facebook.com/ZENSKI-ODBOJKASKI-KLUB-TOPLICANIN-208538869181877/