Korisniku bivše Telenor mreže, zbog čestog slanja sms-ova, predloženo je da se pređe na paket za tvrtku, tj. kao biznis korisnik, jer tamo nema ograničenja u slanju, što je dobio i pismeno u mejlu.

Učinio je to, i već treći mesec je korisnik biznis paketa, i to na tri pretplatnička broja, doduše sada već Yettel kompanije. Ugovor je potpisan na 2 godine.

Pre neki dan je korisniku usluga stiglo obaveštenje da “uspori” sa slanjem poruka, kako ne bi bio blokiran do kraja tekućeg meseca. Pozvao je call centar, rekli su da ništa nisu poslali, ali su naglasili da nije dozvoljeno recimo DISPEČERIMA, CALL CENTRIMA … da često šalju poruke.

Tarifni paketi sa neograničenim minutima i SMS porukama namenjeni su poslovnim korisnicima za uobičajenu upotrebu u svrhu razmene saobraćaja na korisničkom broju isključivo sa mobilnog uređaja, i nisu namenjeni, niti se mogu koristiti za obavljanje delatnosti oglašavanja, pozivnih centara, dispečera, konferencijskih poziva, poziva sa visokim troškovima međupovezivanja, niti na drugi način koji se, u smislu Opštih uslova za pružanje i korišćenje usluga u javnoj mobilnoj komunikacionoj mreži Yettel d.o.o, smatraju nedozvoljenim radnjama. Svako korišćenje tarifnog paketa i potrošnja koju Yettel identifikuje kao gore navedeno ponašanje smatraće se zloupotrebom prava iz pretplatničkog ugovora od strane Pretplatnika te osnovom za onemogućavanje usluge odlaznih poziva i SMS poruka na pretplatničkom broju.

Inače, YETTEL, srpsku azbuku, kao i abecedna slova ŠĐŽĆČ, tretira kao više karaktera, a ne kao jedan karakter, što automatski pravi veći broj poslatih poruka.

Danas, 31.10.2022, posle nekoliko poslatih poruka, stigla je blokada tj zabrana slanja poruka do kraja ovog meseca.

Poštovani,

Brojevi koje imate kod nas u mreži su za regularno slanje sms-ova, a ne za masovnu upotrebu. Ovakve usluge pružaju posebni provajderi, pa ukoliko imate potrebu za masovnim slanjem sms-ova proverite ove usluge kod njih. Trudimo se da budemo ažurni i transparenti, pa Vas blagovremeno obaveštavamo ako do prekomerne potrošnje dođe, a sve uslove korišćenja ističemo na našem zvaničnom sajtu. Takođe, uslovi su navedeni i u ugovoru i sa njima ste se usaglasili potpisavši ga. Svakako usluga će od sutra biti aktivna.

Nadam se da sam uspela da Vas uputim u sve detalje. Ukoliko ipak imate primedbi na funkcionisanje usluga, molim Vas da reklamaciju prosledite putem forme na sajtu

https://www.yettel.rs/sr/biznis/podrska/reklamacije/

Reklamaciju je potrebno da dostavite na memorandumu firme sa potpisom odgovornog lica.

Želim Vam prijatan ostatak dana.

Da, sutra je već novi mesec, ali zašto takvo ponašanje od strane operatera?

Već sledećeg meseca, možda će zabrana biti 20-tog, ili 10-tog, i šta onda?

Zašto oni mogu da tretiraju Ugovor kako žele?

Zašto ne poštuju dogovor koji su naglasili dok je korisnik bio fizičko lice, kad su rekli da je drugačije za pravna lica?

Koja su prava potrošača tj korisnika usluga?

Korisnik je zahtevao raskid Ugovora, ali oni su se ogradili, tako da mora da isplati preostale rate ili da nastavi korišćenje.

Šta drugo preostaje?

Da li se i u XXI stoleću Don Kihot može sam boriti protiv vetrenjača?

A da li ste znali da osiguranje telefona u Yettelu, koje plaćate, kad Vam se pokvari ili ošteti telefon, ne znači da nećete platiti ništa za popravku, već imaju neku skalu, tako da plaćate više/manje nego u bilo drugom kom servisu, gde nemate osiguranje.

Evo kakav je Ugovor u MTS-u, i to za fizičko lice, gde uopšte nema ta stavka za masovno slanje, konferencijski pozivi i slično.