Mihajlović je bio poslanik u Skupštini Srbije i prvi predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čijem je čelu bio u tri mandata.

Rođen 15. januara 1958. godine u Prokuplju, Mihajlović je bio diplomirani inženjer poljoprivrede i profesor Poljoprivredne škole u Prokuplju.

Mihajlović se aktivno borio za integraciju romske zajednice u Srbiji primenom novih znanja i ideja, sa ciljem unapređenja položaja Roma. Prvi koordinatori, pedagoški asistenti kao i zdravstveni medijatori su nastali kao pilot projekat u vreme kada je on bio na čelu NSRNM.

IZVOR TEKSTA https://romaworld.rs/preminuo-profesor-vitomir-mihajlovic/

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com