ЈАНИЋИЈЕВИЋ СЛАВИША

ГУСИ

Рођен је 25.октобра 1959. године у Прокупљу. Основну школу и гимназију завршио је у Прокупљу.

Прве фудбалске кораке започео је у Топличанину. Један је од имена оне генерације за коју се везују велики успеси Топличанина. Као пионир стао је између статива 1973. године, и пуних 15 година бранио гол.

Бранио је у време велике конкуренције за дрес са бројем 1. Красиле су га све врлине које се од голмана траже. Идеална висина, снага, висок скок, храбре интервенције, у свом голманском простору. Одбране су му биле веома рационалне, постављање идеално. Противник је тешко долазио у позицију да постигне гол. Честим „парадама“ и смелим интервенцијама пресецао је пут лопте ка мрежи.

Гуси је имао и мане. Његов темперамент, остављао је утисак, оштрог реаговања на неправедан однос суиграча у одбрани сопственог гола.

Иако је имао позив да промени боје клуба, остао је веран Топличанну. Фудбалску каријеру завршио је 1990. године и посветио се тренерском позиву. Тренер је голмана Топличанина.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com