Прокупачки филмски фестивал „ПроФиФест“, 12 по реду, ове године биће одржан од 6. до 9. септембра, а заинтересована публика ће моћи да погледа светска достигнућа у области кратког, документарног, анимираног и експерименталног филма.

-Фестивал се одржава уз подршку Министарства културе, Града Прокупља и бројних спонзора и пријатеља. Кратки филмови, који стижу из целог света, учествоваће у такмичарском делу програма, а ове године ће жири чинити продуцент Бобан Стефановић и редитељ из Индије Судир Дут. Филмови су подељени у пет категорија, а то су кратки играни, документарни, анимирани, експериментални и домаћи филмови. Љубитељи филма ће моћи да погледају и дугометражне филмове, а биће као и ранијих година, организоване и трибине, радионице и дружења младих,  рекли су организатори у Филм клубу Прокупље.

Богат програм фестивала званично почиње у среду 6. септембра, у малој сали Дома културе од 19 часова, када је планирано његово свечано отварање. Посетиоци ће и овај пут имати прилику да уживају у различитим садржајима, међу којима је и изложба постера и ретроспектива досадашњег рада фестивала.

-Већ у четвртак се настављају занимљиви догађаји, чији је почетак заказан за 10 часова пројекцијом филмова. Сат времена касније, биће организоване филмске радионице за децу, а за вече су планиране нове пројекције филмова, јер нам је циљ да публика ужива у различитим и садржајним филмским делима, истичу организатори у Филм клубу Прокупље.

Другог дана фестивала, 8. септембра, у великој сали Дома културе биће приказане јутарње пројекције, са почетком у 10 часова, док ће у 11 бити одржана трибина, на којој ће учествовати гости фестивала, са којима ће посетиоци имати прилику да разговарају о филмовима.

Нове пројекције филмова, истог дана следе у 19 часова, када ће испред Дома културе, бити организовано и дружење са „ПроФиФест“ магаренцетом. Сат времена касније, у 20 часова, следи уручење награда најбољим филмским остварењима, а на самом завршетку вечери биће приказан филм „Дуле Савић“, који говори о познатом српском фудбалеру, коме ће присуствовати и екипа филма, али и многи гости фестивала.