Сутра, 28.10.2022.године, у 13.00 часова на сцени Дома културе у Прокупљу, позориште „Чекори“ извешће представу „Преваранти“ аутора Звонимира Бајшића у режији Маје Ђурчевске, у оквиру фестивала “ЛЕКТИРИЋЕ ЕКС ЈУ ФЕСТ“. Улоге у представи играју Даниел Гочевски и Давид Ангеловски.

Жанр је комедија.

Улаз је бесплатан.

Театарот „Чекори” утре, 28.10.2022 во 13 часот на сцената на Домот на културата во Прокупље, во склоп на фестивалот ,,Лектирићи ex yu фест” ќе ја изведе претставата „Измамници” од авторот Звонимир Бајсиќ, а во режија на Маја Ѓурчевска. Улогите во претставата ги толкуваат Даниел Гочевски и Давид Ангеловски, инспициент, тон и светло мајстор е Никола Димевски.

Делото спаѓа во жанрот апсурдна комедија, а влезот е бесплатен.

Со своето 48-годишно постоење, Театар ,,Чекори” е најстариот алтернативен театар во Македонија