СПАСОВИЋ МИРОСЛАВ

СПАСКЕ

Са непуних седамнаест година и специјалном дозволом Фудбалског савеза Југославије, заиграо је за први тим Топличанина 21. маја 1967. године у сусрету са нишким Омладинцем.

Веома брзо постао је стуб одбране Топличанина. Спаске је поседовао све оно што се тражило од играча савременог фудбала. Његова игра се карактерише упорношћу, брзином реакције, кондицијом маратонца, високим одразом и одличном игром главом, изванрeдним прегледом игре, честим продорима и прецизношћу у додавању. Увек се ослањао на своју високу технику. Био је изванредан диригент игре. За Топличанина је диграо 415 утакмица и постигао 22 гола. Дуго година је носио капитенску траку Топличанина.

Изузетан играч, облачи дрес омладинске и аматерске репрезентације Србије и достојно репрезентује топлички фудбал.

Рођен је у Горњем Милановцу.

Основну школу завршио је у Горњем Милановцу, гимназију у Прокупљу, дипломирао

на Филозофском факултету у Београду 1975. године.

За свој спортски и друштвено политички рад више пута је награђиван. Добитник је Октобарске награде Прокупља 1972. године.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com