Рођен 1959. године у Прокупљу. Завршио Академију примењених уметности и магистрирао зидно сликарство, у класи проф. Миодраг Вујачић, као један од најбољих ученика у разреду. Члан је Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС) од 1992. године. Ради као професор на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку “Стенско сликарство”.

Мирослав води “ЛазаЛ” школу цртања и сликања”. Лазовић је урадио на десетине јавних објеката у Србији, а запажен је био осликавајући православну цркву у Дизелдорфу у Немачкој. Након тога је позван да ради у Есену, европској престоници културе , да се фарбају фасаде дуж целе једне улице Тема мурала у Есену биће прилагођена крају у коме ће се појавити. У прошлости је то подручје било индустријско и потпуно је зависило од експлоатације угља. Од када је ово подручје развијено, рудници угља данас су претворени у музеје и атељее Учествовао је на више групних изложби Живи и ради у Београду.

IZVOR TEKSTA http://www.lukabeograd.com/en/soho-bg/artists/miroslav_lazovic.html

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com