ЖУГИЋ МИЛОВАН

ЖУЛЕ

Poђen je 4.јула 1930. године у Прокупљу. Основну и средњу по опривредну школу завршио је у Прокупљу, Факултет заштите на раду у Нишу.

Од раног детињства је маштао да једном заигра у Топличанину. Тај дечачки сан му се остварио 1971. године када први пут облачи дрес првотимца. Играо је лако, вешто, ефикасно. Био је прави мајстор фудбала, имао је инстикт за гол. Прокупачке навијаче је одушевљавао као велики индивидуалиста. Његова специјалност је игра за гол. Чим би дошао у посед лопте, имао је само једну идеју, да је пошаље у мрежу. oy

Имао је надимак Жуле. Тако га ословљавају сви Прокупчани. Он није био играч велике издржљивости. Његов квалитет је била техника. Био је креатор игре и голгетер. Никада није правио испаде. Противници су га немилосрдно рушили, он је све подносио стојећи, ћутао и кажњавао их головима. Био је лукав, гледао је голмана право у

очи, а лопту слао тамо, где је голман не може зауставити.

Жуле у дресу Топличанина игра једанаест година непрекидно. Одиграо је 196 утакмица и постигао 92 гола. Готово пола гола по утакмици, што га сврстава у сам врх голгетера. Узор му је био Бора Костић.

Са поносом каже да никада није играо у други клуб, остао је веран Топличанину. За такав однос према клубу, награђен је спомен Плакетом Топличанина и добитник је Октобарске награде града Прокупља.

Потпредседник је Фудбалског клуба „Топличанин“.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com