ОБРАДОВИЋ МИЛОВАН

ДРДА

Рођен је у Сибници код Блаца, 4. маја 1956. године. Основну школу и гимназију завршио је у Прокупљу, Дипломирао је на Правном факултету у Нишу 1985. године и стекао звање дипломирани правник” 1988. године.

Своје прве фудбалске кораке начинио је у подмлатку Топличанина, 1969.године. За први тим Топличанина одиграо је 49 утакмица и постигао један погодак. Талентован одбрамбени играч, своју фудбалску каријеру, 1975. године наставио је у

нишком Радничком. За Раднички је одиграо 532 утакмице, од чега 22 утакмице у купу УЕФА. Годину дана био је члан новосадске Војводине.

Са младом репрезентацијом Југославије, за коју је одиграо 25 утакмица, 1975.године освојио је првенство Европе.

Облачио је дрес А,, репрезентације Југославије и био кандидат ове репезентације за светско првенство у Аргентини и Шпанији.

У време седамдесетих година, одиграо је преко 600 утакмица. Играо је на месту левог бека. Његова игра се карактерише снажним одбрамбеним покретима, и брзим продорима преко леве стране, са честим угрожавањем противничког гола. И сам је знао да постиже ефектне погодке.

Престао је са активним играњем фудбала 1986. године.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com