Gospodin Milorad Cajić iz Skopja, predstavnik državne Makedonske Agencije za Mlade i Sport, danas je posetio naše Prokuplje.

Cajić je inače poznati estradni menadžer iz Makedonije, koji je organizovao brojne koncerte jugoslovenskih muzičara i bendova. Pored toga, bio je vlasnik Quorum modne agencije, i osnivač manifestacije Fashion Week u Skoplju.

Posetio je naš grad, koji je poznat po boksu, dobim vinima, gostoljubivom narodu, i iako je padala kiša (makedonski vrne dožd), poneo je lepe utiske u svoje Skoplje.

Danas, na dan Svetog Jovana krstitelja, je inače bio i vašar (panađur) u Prokuplju, a tog dana skoro svake godine pada kiša.

Zgrada Načelstva, izgrađena 1911-te godine
Spomenik palim borcima
Spomenik palim Topličanima palim u ratovima 1912-1918, postavljen 09.09.1934. godine, koji je otkrio kralj Aleksandar Karađorđević, mesec dana pre atentata u Marseju
Korzo / Šetalište
Gradska česma izgrađena 1978. godine u čast oslobođenja od Turaka
Zgrada pošte
Crkva Svetog Prokopija, izgradjena pre više od 1.000 godina, tačnije 934-te godine.
U crkvi je grobno mesto Svetog Prokopija, čije su mošti prenete iz Nišs u XIV stoleću.

Pored groba Svetog Prokopija, nalazi se deo moštiju Svetog Georgija (Đorđa), koje su 1690-te godine donete sa Kosova.

Obilazak brda Hisar gde se između ostalog nalazi i Jug-Bogdanova tvrđava.
Pored Jug-Bogdanove tvrđave, ovde se nalazi i Jug-Bogdanova crkva iz XIV stoleća, koja je podignuta na svetom mestu gde je postojao templum in antis, hram posvećen Herkulu. Narod ovaj objekat naziva i Latinskom crkvom, jer su tu bili verski obredi za Dubrovačke trgovce koji su dolazili u naš grad.
Spomen park Gvozdenom puku (Drugi pešadijski puk Knjaz Mihajlo) je otkriven 12.10.2018-me godine, i u obliku je Karađorđeve zvezde.