КАЈГАНОВИЋ МИЛАН

Рођен је у Прокупљу, 9. фебруара 1914. године. Основну и средњу школу завршио је у Прокупљу, и дуго година био директор Комуналне банке у Прокупљу.

МИКА КАЈГА

Милан Кајгановић је легенда Прокупачког фудбала. Још као дечкић заволео је фудбалску игру, посветио јој своје детињство, одлазио на фудбалске утакмице Југ Богдана, сакупљао одбегле лопте са терена, шутирао и постепено улазио у тајне Фудбалске игре

Фудбал је почео да игра у ФК „Раднички“ са непуних петнаест година, на месту левог крила. За Раднички је одиграо само две утакмице, а затим прешао у Југ Богдан и постао незаменљива лева полутка, све до 1955. године, када завршава богату фудбалску каријеру у фудбалском клубу Топличанин, као активни играч, и посвећује се тренереком

Његов фудбалски пут прожет је само успесима. Са непуних 15 година обукао је лаво бели дрес и поносно репрезентовао топличку фудбалску игру, широм наше земље. – периоду од 1933. до 1940. године Милан је веома успешно играо за београдски ФК Mumuh”, ca enитетом: најбоље полутке у Југославији, средином четрдесетих година.

Учесник је рата од 1944. године, напредни омладинац, наставља са активним -рањем фудбала, све до 1955. године. Његов допринос развоју фудбалске игре у Прокупљу унише се тренерским позивом, кога успешно обавља као играч у периоду од 1946. дине, са малим прекидима, све до 1969. године. У том периоду Топличанин постиже паженије резултате.

Изузетан фудбалски радник 22. фебруара 1975. године, на редовној седници дбалског савеза Србије, проглашен је за заслуженог радника Фудбалског савеза Србије. Добитник је многих друштвених признања и Златне медаље Фудбалског савеза ославије, за допринос у развоју фудбалског спорта у Прокупљу.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com