Лола Радивојевић рођена 2. јануара 2005. је српска тенисерка.

Радивојевић је освојио три титуле у синглу и једну у дублу на ИТФ турнеји. 12. септембра 2022. достигла је свој најбољи сингл ранг на 510. месту на свету. 12. септембра 2022. достигла је врхунац на 1094. месту у паровима.
Радивојевић је рођена у Прокупљу, а тенис је почела да игра са 5 година у родном Блацу.[1] Две године касније преселила се у Ниш и тренирала у локалном клубу[1], а касније је била члан локалне тениске академије, док је 2019. прешла у Тениски центар Новак у Београду.
Јуниорска каријера
Радивојевићева је дебитовала на гренд слем јуниорима на Отвореном првенству Француске 2021.[3]

Јуниорски гренд слем наступ
синглови:

Аустралијан опен: КФ (2022)
Отворено првенство Француске: 1Р (2021)
Вимблдон: 1Р (2021)
УС Опен: –
дубл:

Аустралиан Опен: 1Р (2022)
Отворено првенство Француске: 1Р (2021)
Вимблдон: 1Р (2021)
УС Опен: –
Сениор каријера
Радивојевићева је дебитовала у главном жребу ВТА Тоура на Отвореном првенству Србије 2021, где је добила вајлд кард улазак у главни жреб иу синглу и у дублу. Оба меча изгубила је у првом колу – у синглу је поражена од срећне губитнице Викторије Томове, док су у дублу, партнерке сународнице Иване Јоровић, изгубиле од Далиле Јакуповић и Јане Сизикове.[4]

Национална репрезентација
Зарадила је своју прву номинацију за Биллие Јеан Кинг Куп у априлу 2021. против Канаде у плеј-офу 2020–21. за квалификациону рунду 2022, али није играла у нерешеном резултату.[5] Своје прве мечеве за репрезентацију Србије Биллие Јеан Кинг Цуп одиграла је у априлу 2022. у групи И зоне Европе/Африке, док је њен доживотни рекорд победа и пораза 1–3.[6]

IZVOR https://en.wikipedia.org/wiki/Lola_Radivojevi%C4%87

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com