Катарина Брадић, оперска певачица, је рођена у Прокупљу, Србији, и студирала је певање на Бечком конзерваторијуму. Међународну пажњу је први пут привукла у сезони 2009/2010 као члан ансамбла Влаамсе опере, где су њене улоге укључивале Олгу у Евгенију Оњегину, Сузуки у Мадам Батерфлај и Медеју у Кавалијевој Ђасоне. Након тога се придружила ансамблу Деутсцхе Опер Берлин.

Госпођа Брадић је сарађивала са диригентима и редитељима као што су Семјон Бичков, Силвен Камбрелинг, Адам Фишер, Рене Џејкобс, Андреа Маркон, Ренато Палумбо, Доналд Раниклс; Себастијан Баумгартен, Каликсто Бијето, Маријаме Клеман, Стефан Херхајм, Гај Џостен, Бери Коски, Кристоф Марталер, Кејти Мичел, Лоран Пели и Фиона Шо.

Својим „богатим, стручно контролисаним контраалтом“ (Финанциал Тимес), „огромном равнотежом и свечаношћу“, свирањем „са разметљивошћу и гламуром“ (Вести из Опере), Катарина Брадић се етаблирала као једна од најистакнутијих интерпретаторки данашњег репертоара од иконичних улоге као што су Бизеова Кармен, Сен Сансова Далила или Бритенова Лукреција, до главних мецосопран и контралто делова барокног репертоара и савремене музике.

Репертоар

BELLINII Capuleti e i MontecchiRomeo* 
BERGWozzeckMargret
BERLIOZBéatrice et BénédictUrsule
BIZETCarmenCarmen
CAVALLIIl GiasoneMedea
ENESCUOedipeLa Sphinge
GLUCKOrfeo ed EuridiceOrfeo*
HÄNDELAlcinaAmadigi in GaulaGiulio Cesare
Orlando
Rinaldo
RodelindaSemele
Serse
Trionfo del Tempo e del Disinganno 
BradamanteDardano
Cesare*, Cornelia*
Orlando*, Medoro*
Rinaldo*, Goffredo*
EduigeIno, Juno
Amastre
Disinganno*
MASCAGNICavalleria RusticanaLola
MONTEVERDIL’Orfeo
Il ritorno d’Ulisse in patria
L’incoronazione di Poppea
Speranza*, Messaggera*, Musica*
Penelope, L’umana fragilità
Ottavia*, Ottone*, Nerone*
OFFENBACHLes Contes d’HoffmannNicklausse
PISTOCCHIIl NarcisoIl Narciso
PUCCINIMadama ButterflySuzuki
RIHMDie Eroberung von MexicoAlt
ROSSINILa donna del lago
L´italiana in Algeri
Tancredi
Malcolm*
Isabella*
Tancredi*
SAINT-SAENSSamson et DalilaDalila
STEFFANIAmor vien dal destinoLavinia
STRAUßDie FledermausPrinz Orlofsky
STRAUSSAriadne auf NaxosDryade
STRAVINSKYThe Rake’s ProgressBaba The Turk
TCHAIKOVSKYJevgenij Onegin
Pique Dame
OlgaPolina*
VERDINabuccoOtello
Rigoletto
La Traviata
Fenena*Emilia
Maddalena
Flora
VIVALDIOrlando FuriosoOrlando*, Ruggiero*
WAGNERDas RheingoldFloßhilde, Erda*

izvor teksta i fotografije

http://katarinabradic.com/

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com