JANJA SAVIC (MK FIGHT GYM) ŠAMPION SVETA U KIKBOKSU

Svetsko kik boks prvenstvo za Juniore (OJ i YJ), od 30.09. – 09.10. 2022. godine, u (Lido Di Jesolo) Italija, okupilo je 2566 boraca iz 63 zemlje.

Srpski kik bokseri su sa 14 zlata, 4 srebra i 8 bronzi izdominirali, i zasluženo proglašeni za najbolje na svetu

Janja Savić takmičarka iz Prokuplja ostvarila je najveći uspeh u istoriji ovog sporta u Prokuplju i donela prvo svetsko zlato za naš grad.

Kako kaže trener Milan Kurtić sav naporan rad se isplatio i sve o čemu smo sanjali se ostvarilo. On je u Janji prepoznao ovaj potencijal još pre nekoliko godina kako je i sam rekao dok niko u to nije ni najmanje veroavo. Isto tako je rekao da je ovo samo tek početak, jer kako kaže sa ovako kvalitetnim radom kluba proistećiće još mnogo šampiona i vratiće grad Prokuplje u visine koje su drzali prokupački bokseri.

Klub MK FIGHT GYM radi tek samo par godina, a već ima svetskog šampiona ali ništa to nije slučajno pošto je i sam trener tog kluba bio svetski šampion 2012 godine i sad je samo ponovio taj uspeh.

“Napravljen je istorijski uspeh za naš sport, gde su naši mladi kik bokseri u nikad brojnijoj i jačoj konkurenciji, osvojili najviše zlatnih medalja, i Srbiju popeli na najviše mesto. Iako smo učestvovali sa samo 35 takmičara, mnogo manjim brojem nego druge zemlje, velikim brojem pobeda, ostvarili smo i visok procenat zlatnih medalja, gde je na kraju rad našeg kik boksa nagrađen čestitkama mnogih kolega iz drugih zemalja. Ponosan sam na ovu generaciju, koja je pomerila lestvicu i dala zadatak narednim generacijama da nadmaše ovaj neverovatan uspeh”. istakao je selektor Srbije Srđan Radulović.