СТЕФАНОВИЋ ДРАГОМИР

Рођен је у Прокупљу, 29. маја 1948. године. Основну школу и гимназију завршио је у

Прокупљу.

СТЕФА

Играч у коме су сједињене бројне особине доброг играча навалног реда, почео је и игра фудбал у Фудбалском клубу „Топличанин“ 1965. године. Карактеристика пе игре је „одлично владање лоптом,,. Најбоље игре је давао када је био у шпицу напада. када се одлучивало о победнику. Тада је до изражаја долазила његова упорност, дугачак корак, квалитетан дриблинг, прецизан шут и осећај за гол.

Вижљаст, стабилан и веома брз и борбен техничар, на моменте и веома ошмар. са изразито добрим „летећим стартом“. У његовим ногама лопта је скакутала и бил „послушна“.

Заслуживао је поштовање и нескривене симпатије прокупачких навијача. Био je офанзиван играч. За њега су све утакмице биле подједнако важне. Увек је играо срцем и снагом, ценио је противнике. Задатке везног играча испуњавао је беспрекорно Специјалности су му биле центаршут и ударац на гол.

Постигао је смо погодака, одиграо 431 утакмицу у дресу Топличанина. Жеља за надигравањем, одвела га је у пиротски Раднички, у коме је играо две сезоне веома успешно.

Своју блиставу фудбалску каријеру завршио је 1980. године и посветио се тренерском позиву. Неколико година је успешно тренирао „Топличанин”.

ИЗВОР ТЕКСТА – ФК ТОПЛИЧАНИН 1919-2019 – МОМЧИЛО Ј. СТАНКОВИЋ

Ukoliko želite da se i Vi ili neka druga osoba predstavi u delu sajta PROKUPČANI, uslov je da je rođen/a ili je živeo/živela u Prokuplju ili okolini, i dala makar svoj mali doprinos promociji našeg grada. Npr: da je ta osoba igrala za neki od sportskih klubova (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, boks, karate, kik boks, bodibilding, šah, tenis, stoni tenis, mali fudbal, tekvondo, gimnastika …), edukovala (učitelji, nastavnici, profesori) ili lečila (lekari) meštane, bavila se umetnošću ili kulturom (glumci, pesnici, pisci, slikari, vajari, muzičari …), borila se ili dala svoj život za oslobođenje u prethodnim ratovima …, ili na neki drugi način promovisala Prokuplje. Ako ispunjava jedan ili više od navedenih uslova, sastavite tekst na ћирилици ili latinici (uključujući slova шђћчжљњџ / šđćčž), i pošaljite na info@gradprokuplje.com . Možete poslati i fotografiju/fotografije.

Grad Prokuplje . com