– Portal: Zašto toliko voliš grad Prokuplje?

 – Prokuplje volim pre svega zato sto sam tu rođen,tu su moji najmiliji. Ovaj grad volim zbog blizine svih institucija do kojih se iz bilo kog dela grada, ali i zbog njegove bogate istorije kojom se ponosim. Prokuplje je grad sa dušom, a ta duša su njegovi stanovnici.

– Portal: Koje te uspomene najviše vezuju za naš grad?

– Što se tiče uspomena to su škole koje sam pohađao osnovna Milić Rakić Mirko, srednja Gimnazija iz kojih nosim predivne uspomene koje su ostavile trag u mom detinjstvu ali i daljem odrastanju i sticanju prijateljstva za ceo zivot. Predivne uspomene nosim iz svog komšiluka gde sam proveo najlepše dane igrajući se sa društvom, bilo je to na jednoj livadi sa koje se svakog dana čula lopta i dečija graja, gde sam ja bio najglasniji radujući se sa svojim drugovima i drugaricama.

– Portal: Koje su tvoja omiljena mesta za izlazak u našem gradu?

 – Omiljena mesta su brojni kafići, a jedan od posebnih je Chicago, kao i caffe Scalar koji se nalazi blizu Gimnazije gde sam proveo vanškolske aktivnosti sa društvom dok smo pohađali srednju školu.

Volim da šetam našim gradom zbog njegovog geografskog polozaja, uvek ima uzbrdica i nizbrdica što meni posebno prija za hodanje. Posebno volim da prošetam do Hisara i uživam u panorami grada. Što se tiče noćnog života to su brojne kafane nakon čega bi sa drustvom otišao do kluba  Castello na žurku.

– Portal: Gde odvedeš prijatelje kada ti dođu u goste?

– Prijatelje vodim do brda Hisar sa kog puca pogled na ceo grad i nakon šetnje sednemo u neki kafić u centru grada.

 – Portal: Tvoja preporuka turistima, šta bi trebali obići i videti u gradu i okolini?

– Što se tice turističke ponude grada ona je veoma bogata, moja preporuka za obilazak je : park Gvozdenom puku gde se nalazi i muzej, biblioteka Rade Drainac,galerija Boža Ilić,crkva sv.Prokopija, Vidojevica gde se nalazi opservatorija i teleskop za gledanje zvezda sto je posebna atrakcija u ovom delu Srbije.

Sto se tiče prirode imamo brojna etno sela medju kojima su napopoluranjia Zeleni raj Grebac kao i Kladenac kod tri bukve.

– Portal: Šta nedostaje ovom gradu?

– Nedostaju mu ljudi koji su tu za vreme letnjih meseci, dok je u zimskom periodu grad polu prazan.

– Portal: Tvoj omiljeni film je:

– Omiljeni film nemam, ali najviše volim da gledam domaće filmove.

– Portal: Tvoja omiljena pesma je:

– Takođe nemam ni omiljenu pesmu, jer muziku prosto obožavam.

– Portal: Tvoj moto je:

– Kada te život vuče dole, moraš znati da se i strela vuče dole da bi se vinula visoko. Nakon svakog pada sledi nešto lepo.

– Portal: Omiljeni sportski klub iz grada:

– Imam ih dva, to su RK Topličanin I OK Topličanin.

– Portal: Najbolji sportista svih vremena u Prokuplju, ko je po tebi?

 – Ima ih dosta , ne bih želeo da preciziram.

– Portal: Koje ličnosti su obeležile i proslavile naš grad :

 – Rade Drainac, Jug Bogdan, Milan Toplica, Dr Aleksa Savić, Slobodan Velkovic Coby…

– Portal: Koji događaj u gradu ti je najviše ostao u sećanju?

 – Ima ih više, među njima koncerti kao i sportski mečevi u kojima sam uživao sa društvom.

– Portal: Koji je tvoj najveći uspeh?

 – Moj najveći uspeh je taj što sam uspeo uz pomoc porodice i svoje okoline da izrastem u jednu stabilnu ličnost uprkos svom invaliditetu, a samim tim pobijem prognoze lekara da necu moći da se krećem i svojim radom i velikim zalaganjem, a pre svega svojom voljom za životom uspeo da vodim sasvim normalan društveni život, rame uz rame sa svojom vršnjacima.

– Portal: Tvoj hobi?

– Što se tiče hobija u slobodno vreme volim da pročitam knjigu, da izadjem sa društvom u šetnju, a moja svakodnevna rutina je vežanje.

-Portal: Tvoj uzor?

– Uzor su mi naše velike ličnosti poput Novaka Đokovića, Nikole Tesle, Dejane Backo kao i Nik Vujičić.