Firmu „Čutura“ SZTR osnovao je Boban Petrović 1997. godine i tako nastavio tradiciju privatnog preduzetništva koje su davne 1975. godine pokrenuli njegovi roditelji – prva generacija preduzetnika porodice Petrović.

Na samom početku firma se bavila proizvodnjim i prodajom pekarskih proizvoda i poslovala je u dve pekare u centru Prokuplja.

U novi vek firma je ušla sa novom delatnošću – trgovinom. Početkom  2000-tih godina,uz postojeće pekare pojavili su se diskonti suhomesnatih proizvoda „Čutura“.

Taj period razvoja dao je pečat budućem poslovanju u trgovini, tako da su i danas supermarketi Čutura poznati kao lideri u ponudi delikatesa od mesa.

Nova faza razvoja firme u trgovinskoj delatnosti počela je 2005-te godine.
Otvoren je prvi supermarket Čutura u Prokuplju. Od tada „Vaš prijatelj kućnog budžeta“ počinje da širi svoju mrežu marketa u našoj Toplici, na jugu Srbije.

ČUTURA DANAS

Kompaniju Čutura danas predstavljaju :

  • Marketi Čutura – mini lanac od 30 maloprodajnih objekata koji se prostire na području Topličkog, Nišavskog i Jablaničkog okruga
  • Hotel Hammeum – jedan od  simbola našeg grada, koji je nakon renoviranja 2019. zablistao punim sjajem i vratio Prokuplje na turističke mape Srbije .
  • Restoran Festina Lente – nezaobilazna destinacija za uživanje u gastronomiji,sofisticiranom ambijentu i prijatnoj atmosferi.
  • Naša snaga, naši ljudi – ukupno oko 400 zaposlenih u kompaniji Čutura svakodnevno usavršava svoja znanja i sposobnosti, kontinuirano podiže nivo usluga u našim objektima ne zaboravljajući pri tom prijateljski i topao odnos u komunikaciji sa potrošačima.Posebno smo ponosni na naše „jubilarce“ čiji broj se iz godine u godinu povećava, i na sve naše mame koje su se uz rad u našoj firmi ostvarile i kao roditelji.

Više decenija rada i poslovni rezultati pokazuju da smo uspešna porodična kompanija kojom danas upravlja treća generacija preduzetnika porodice Petrović. Dugoročna saradnja sa poslovnim partnerima, brzo i efikasno donošenje poslovnih odluka, uvažavanje tržišta kao jedinog  merila uspeha doneli su nam imidž pouzdanog i poželjnog poslovnog saradnika.


U cilju ostvarivanja naše misije, od osnivanja do danas neprekidno pratimo i uvodimo nove trendove i nove tehnologije u poslovanje, osluškujemo potrebe i zahteve potrošača,razvijamo i unapređujemo nivo usluge, ali ne zaboravljamo na poštovanje tradicionalnih vrednosti u poslovanju. Naš osnivač Boban Petrović,koji na žalost nije sa nama od 2020. kratko i jasno je definisao našu misiju „Kupac je jedini merodavni sudija koji ocenjuje naš rad. Sve je podređeno njemu: od asortimana, cena, kvaliteta usluga u uslova plaćanja.“ Eto tako smo postali „Vaš prijatelj kućnog budžeta“.

Društveno odgovorno poslovanje kompanije Čutura pre svega je izraženo kroz doprinos u ekonomskom razvoju naše društvene zajednice, podsticanju preduzetništva, promociji privrednih potencijala Toplice ali i mogućnosti da  svoju poslovnu reputaciju iskoristimo za podizanje ekološke svesti i brige o očuvanju životne sredine kod naših sugrađana i ostalih privrednih subjekata u okruženju. Humanitarni rad kompanije usmeren  kroz razne projekte ka obrazovnim, verskim, sportskim, kulturnim i zdravstvenim organizacijama i humanitarnim udruženjima prepoznat je i vrednovan mnogobrojnim priznanjima. Posebno smo ponosni na Plaketu Sveti Prokopije, a najdraže priznanje nam je iskren osmeh naših malih prijatelja u akciji darivanja „Znamo da postojiš“

SZTR ČUTURA PROKUPLJE
PIB 100414833

MB 52339723

https://cutura.rs/