U organizaciji PSK “Toplica” Prokuplje, u nedelju 6.novembra 2022.god, održaće se 10. republička akcija “Obilazak topličke transverzale”, na planini Vidojevici. Ovim putem vas pozivamo, da sa vašim klubovima, uzmete učešće, u ovoj manifestaciji.
Biće nam čast da, nam budete gosti, a mi vaši domaćini.

Organizator:
– PSK “Toplica” Prokuplje

PLAN AKCIJE:

Mesto okupljanja:
– RASTOVNICA – planinski dom, skup i prijava do 8,30 sati (molimo vas da poštujete navedenu satnicu)
Objašnjenje i obaveštenje za sve vozače:
Izletište Rastovnica se nalazi, na oko 5 km od centra Prokuplja, na putu za Žitorađu. Nakon izlaza iz grada (iz pravca Prokuplja), posle nekoliko stotina metara, odmah nakon prelaska mosta na reci Rastovnici, skrenuti desno makadamskim putem (na skretanju će biti lice zaduženo da, usmerava vozila ka, mestu okupljanja, svi ćete imati njegov broj telefona, u slučaju da vam zatreba).
Dužina makadamskog puta je oko 2 km. Put je od čvrstog materijala.
Staza kojom će se kretati planinari, nije kružna, tj. ne vraćamo se, u mestu polaska, već se akcija završava na vrhu Beli Kamen. Zbog toga vas molimo, da svi koji dolazite vozilima, imate vozače, koji će vozila, po našem odlasku na stazu, iz Rastovnice odvesti na Beli Kamen i tamo vas sačekati.

START:
Na akciju se zbog vremenskog ograničenja, tj. zimske kratkodnevice, kreće u 9,00 sati, od doma, u Rastovnici.
STAZA:
Rastovnica 279 mnv (KT 2) – Bučinski grad 568 mnv (KT 3A) – Beli Kamen 970 mnv (KT 4) – ukupna dužina staze 13 km , visinska razlika 711 m. Staza nije kondiciono i tehnički zahtevna, prilagodili smo uspon svim uzrastima planinara, a svakako smo sigurni da su planinari spremni na izazove, koje im priroda, u Toplici pruža!

Prijave:
– Do 2.11.2022. godine (sreda), na email adresu psdtoplica@gmail.com. Poslati obrazac 1 KPP sa podacima, o učesnicima akcije.
– Organizator obezbeđuje: zahvalnice svim klubovima, najmlađem i najstarijem učesniku i najmasovnijem klubu.

Nastavite čitanje teksta na

https://www.facebook.com/events/763737528065006